19. 4. 2010

Koložvárska kapusta

Potrebujeme:

- kyslú kapustu
- mleté mäso (bravčové)
- ryžu
- jednu štipľavú klobásu
- kúsok slaniny
- cibuľu
- soľ
- mleté čierne korenie
- bobkový list
- majoránku
- mletú červenú papriku
- kyslú smotanu

Postup:

Klasicky udusíme (alebo uvaríme) ryžu.

Nakrájanú cibuľu opražíme dokladne na panvici (alebo v hrnci), spolu s nakrájanou slaninou, mletou červenou paprikou, nadrobeným bobkovým listom, čiernym korením, soľou a majoránkou. Pridáme kyslú kapustu (bez šťavy) a opražíme všetko dohromady.
Ryžu utlačíme na plech
Na ryžu rozložíme mleté mäso a na kolieska nakrájanú klobásu
Zmes opraženej cibule, korenín a kyslej kapusty rozložíme navrch
Navrch rozotrieme kyslú smotanu a plech potrasieme všetkými smermi, aby sa smotana dostala do všetkých škár

Pečieme asi trištvrte hodinu pri 180 až 200 stupňoch.
Výsledná koložvárska kapusta je presne taká, ako ju milujem - kapustová, smotanová a ryžová



zdroj: http://arien.sk/sk/kuchyna/Vyborna-rychla-Kolozvarska-kapusta.alej

Žiadne komentáre: